Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Gildenbonds

Postbus 858

5280 AW Boxtel                  

0411 67 68 77

info@gildenbonds.nl 

ibannr NL13RABO 0108 8603 02


 

Vacatures harmonie orkest

  • (alt-)hobo
  • tenorsaxofoons
  • fagot
  • slagwerk

Voor juiste weergave op tablet en smartphone ' switch to the full site'  

Gildenbondsharmonie Boxtel

Een paar woorden over ons

Het harmonieorkest geeft diverse concerten per jaar en gaat regelmatig op concours waarbij het repertoire afhankelijk van het soort concert kan variëren van populaire liedjes tot klassieke bewerkingen, van filmmuziek tot moderne originele werken voor harmonie-orkest. 

Het Harmonie Orkest van de “Gildenbonds” speelt al vele jaren op het hoogste nationale niveau.

Bij vele Boxtelse evenementen geeft de "Gildenbonds" acte de présence. Zo staan onder meer de Heilige Bloedprocessie, de intocht van Sinterklaas en het binnenhalen van de avondvierdaagse standaard op de verenigingsagenda evenals serenades en medewerking aan andere Boxtelse gebeurtenissen.

Naast betrokkenheid bij de Boxtelse gemeenschap toont de vereniging ook regelmatig aan oog te hebben voor andere zaken dan muziek. Zo werden mede door Gildenbonds-evenementen en -projecten gelden verzameld voor onder meer kinderopvang in Brazilië, het Pola van der Donck fonds, restauratiefondsen voor de Petruskerk en het Protestants Kerkje.

Txemi Etxebarria 

Met ingang van maart 2018 is Txemi Etxebaria dirigent van het harmonieorkest.

Na een opleiding tot milieukundige is de uit Spanje afkomstige Txemi Etxebarria (1980, Spaans Baskenland) zich volledig op muziek gaan richten. 

Hij rondde in 2003 zowel een bachelor pedagogie als hoorn af in Bilbao, Spanje. Vanaf 2005 vervolgde hij zijn studie hoorn aan het Conservatorium Maastricht bij Will Sanders en Willy Bessems, alwaar hij zowel zijn bachelor als master behaalde. 

Hij volgde masterclasses bij onder andere Eric Terwilliger, Eric Penzel en Stefan Dohr. Als hoornist was Txemi reeds verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, Young Symphony Orchestra Bayreuth, Basque Young Orchestra en Orquestra Sinfonica de Bolbao. 

 

Txemi is ook werkzaam als dirigent en volgde hiervoor zijn bachelor aan het Conservatorium van Maastricht (Enrico Delamboye en Jan Stulen) en volgde zijn master aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Ivo Venkov).

Hij dirigeerde reeds het Staatsorchester Rheinische-Philharmonie Koblenz, het Studenten Symfonieorkest Conservatorium Maastricht en de jeugdharmonie van Harmonie St. Petrus en Paulus.

Momenteel is Txemi dirigent van CoMA (hedendaagse muziek), dirigent van Opera Comique Maastricht en in 2015 en 2016 dirigent van het Zomerorkest Nederland. Daarnaast is hij artistiek leider van het Cabaret-ensemble “Les Chats Noirs” en krijgt hij regelmatig opdrachten voor composities en arrangementen.

Als hoornist is hij nog steeds actief bij Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder Maastricht en bij blazersensemble Zuiderwind. Sinds vorig jaar staat ook Harmonie Aemiliaan uit Bleijerheide onder zijn leiding en van september 2012 tot maart 2018 als hij bij de Gildenbonds zal aantreden is Txemi Etxebarria dirigent van het harmonie orkest van KDO Maastricht. 

 


 

Mari van Gils

Dirigent bondsband vanaf 2000 en vervolgens dirigent Big Band Boxtel vanaf 2011, dirigent leerlingenorkest van 1982 tot 1996 
Mari had ook, als dirgent van het leerlingorkest, in de Dirigenten Galerij kunnen staan. Nog steeds is hij lid van onze vereniging en naast zijn huidige inzet voor de Big Band Boxtel zijn zijn verdiensten als dirigent, maar ook als stimulator van alles wat met de Gildenbondsjeugd te maken had ongeëvenaard.

 
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?