Big Band Boxtel is in 2011 ontstaan uit een fusie tussen de Gildenbonds Bondsband en orkest Double Key. Dirigent Mari van Gils is ook  dirigent van ons leerlingenorkest. Nog steeds is hij  ook lid van onze vereniging en naast zijn huidige inzet voor de Big Band Boxtel zijn zijn verdiensten als dirigent, maar ook als stimulator van alles wat met de Gildenbondsjeugd te maken heeft ongeëvenaard.

Onder zijn leiding ontwikkelde Big Band Boxtel zich tot een enthousiast en veelzijdig ensemble dat van vele muzikale markten thuis is. Ze sluiten met hun repertoire waarvan, zowel jazzstandards als popklassiekers of andere evergreens deel uit kunnen maken, vaak verengingsconcerten swingend af. Al dan niet met vocale ondersteuning door een groep vaste zangeressen. Maar ook treden ze op bij evenementen binnen en buiten Boxtel. Een van de hoogtepunten was daarbij ongetwijfeld een optreden op het gerenommeerde festival Jazz in Duketown.

Ook organiseren ze regelmatig eigen evenementen waarbij inmiddels een mooie traditie is opgebouwd met hun "Big Band on the Beach" concept met wisselende thema's waarbij elk jaar gastorkesten worden uitgenodigd voor optredens op het strand bij de Langspier in Boxtel.

Big Band Boxtel repeteert op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 in het Baanderherencollege in Boxtel.