BigBand Boxtel is in 2011 ontstaan uit een fusie van twee orkesten, namelijk de Bondsband en Double Key uit Boxtel.

Onder leiding van Mari van Gils ontwikkelde Bigband Boxtel zich tot een enthousiast en veelzijdig ensemble dat van vele markten thuis is.

Het orkest speelt verschillende stijlen zoals klassieke bigbandmuziek,pop, latin, funk, soul en blues.Het sluit verenigingsconcerten vaak swingend af, al dan niet met vocale ondersteuning door een groep vaste zangeressen.

BBB heeft opgetreden bij zowel klein- als grootschalige evenementen binnen en buiten Boxtel. Een van de hoogtepunten was daarbij ongetwijfeld een optreden op het welbekende festival Jazz in Duketown.

Ook organiseert de band regelmatig eigen evenementen waarbij inmiddels een mooie traditie is opgebouwd met zijn "Bigband on the Beach" concept met wisselende thema's, waarbij elk jaar gastorkesten worden uitgenodigd voor optredens op het strand bij De Langspier in Boxtel. Inmiddels is het festival vervangen door "Bigband Party" dat afgelopen 11 maart 2023 voor het eerst plaatsvond. Ook dit was een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is.

Kortom, Bigband Boxtel is een veelzijdig orkest en de optredens van deze gerenommeerde band worden goed gewaardeerd door het publiek. Onder leiding van Mari van Gils kunt u van Bigband Boxtel een swingend en gevarieerd optreden verwachten.

BigBand Boxtel repeteert op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 in het Baanderherencollege in Boxtel.