Ons Harmonieorkest speelt al vele tientallen jaren in de eerste divisie van de KNFM. We repeteren op donderdagavond in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. Na dirigenten als Hans Klerx, Frans Scheepers, Jan Cober, Sef Pijpers, Frenk Rouschop en Sander Teepen staat het orkest nu onder leiding van Txemi Etxebarria

Die besteedt veel aandacht aan detail en stelt in overleg met de orkestcommissie steeds een gevarieerd programma samen dat aansluit bij de concerten die op de agenda staan.

Dat kunnen uitwisselingsconcerten zijn met andere verenigingen, themaconcerten of promconcerten waar vaak licht klassiek wordt gecombineerd met popmuziek. Natuurlijk staan er ook elk jaar een aantal verenigingsconcerten op de rol. Op ons Nieuwjaarsconcert en op de traditionele opening van ons seizoen, het Kasteelconcert, geven alle verenigingsonderdelen acte de présence.

Nog vaak wordt nagepraat over drie succesvolle deelnames (WMC en ONK) in de Kerkraadse Rodahal en over de twee landskampioenschappen die werden behaald in de toenmalige Superieure Afdeling van de FKM. Maar ook andere bijzondere muzikale herinneringen als de (prom)concerten met o.a. Marco Bakker, Marjolein Teepen en Louis van Dijk of onze themaconcerten als "An der schönen blauen Dommel", "Tapas Y Mas" (met Flamenco duo Encuentros), "tenTOONstelling" (met live action painting van Ton Verstraten), "Brabants Bond" (met Gerard van Maasakkers) en "From Russia With Love" waarbij muziek en de zaal geheel aan het thema zijn aangepast zijn ons dierbaar.

Met 50 muzikanten zijn bijna alle partijen bezet, maar muzikanten die bekend zijn met het niveau van een eerste divisie-orkest zijn natuurlijk altijd welkom om eens kennis te komen maken. Met name voor hobo hebben we op dit moment een vacature.

Voor vragen over ons orkest, of bijvoorbeeld voor voorstellen voor een uitwisselingsconcert kunt u contact opnemen met onze orkestcommissie: oc@gildenbonds.nl

Na ons High Tea Concert (met muziek van Malcolm Arnold, Ralph Vaughn WIlliams en Jan Van der Roost en met medewerking van sopraan Charlotte Janssen en onze eigen concertmeester Annemien van der Sloot als klarinetsoliste) zijn we nu in voorbereiding op ons Nieuwjaarsconcert op 9 januari. Daarvoor staat onder meer La Fiesta Mexicana van Herbert Owen Reed op het programma.