16-4-2023 HEEL DE BONDS BAKT

Wat was het leuk om ons publiek nu eens niet alleen muzikaal te laten genieten.

De Gildenbondsmuzikanten hadden hun best gedaan en er stonden veel soorten en smaken taarten en gebak klaar om onze bezoekers  uit te laten kiezen.

En ook muzikaal kwam dat publiek blijkbaar aan hun trekken. Dank jullie wel voor alle complimenten die we mochten ontvangen voor de uitvoeringen van Martenizza van Swerts, VASA van Suner Oriola, de dansen van Khatchaturian en de Starwars Saga van Williams in een arrangement van Johan de Meij.

Aan de gezellige nazit te zien waren het concert, het gebak en de klets achteraf bij iedereen wel goed gevallen.

 


1-4-2023 A-MEEZING DISNEY CONCERT     

Ons Leerlingen On Stage Orkest vermaakte, samen met de bandjes en de zangers en dansers van Angela's Project van de Angelaschool een kleurrijk concert waarbij een stampvolle zaal kon genieten en meezingen met bekende liedjes uit Jungle Book, Vajana, Elsa en andere Disney-favorieten.

Dirigent Mari van Gils leidde het programma in goede banen en Floor de Wild sprak de verbindende teksten. Inge Storms kreeg de hele zaal aan het "boomwacken" met een doe-maar-mee versie van Hakuna Matata.

Veel dank aan meneer Abel en alle andere medewerkers aan dit geslaagde festijn.

En ook de instrumentenmarkt na afloop van het concert bleek erg in trek.

Zowel jong als ook wat minder jong zette graag de lippen aan een mondstuk. Klarinetten, fluiten, trompet of trombone: elk instrument werd enthousiast door een Gildenbondsmuzikant gedemonstreerd of bij een bezoeker aan de mond gezet. 

Vaak werd meer dan een instrument "geproefd' en sommige aspirantmuzikanten draaiden zelfs het hele circuitje af zodat het in de grote hal van het Baanderherencollege nog lang gezellig druk bleef.

De popcorn die geserveerd werd was door iedereen dan ook meer dan verdiend. 

Bij de Gildenbondsharmonie kan jong en oud zich trouwens altijd aanmelden voor een gratis proefles:

info@gildenbonds.nl


11-3-2023 BigBand Party

 

Er was een BigBand Party beloofd en een PARTY was het: onze Big Band Boxtel ontving NightCats BigBand en BigBand Gorcum in onze eigen Tijberzaal en de drie bands met elk hun eigen repertoire en karakter zorgden voor een swingend klankfestijn dat zeker voor herhaling vatbaar is.

En niet allen OP het podium was de sfeer erg goed, ook VOOR het podium werd naast een drankje en een knabbeltje heerlijke van de muziek genoten door het zachtjes meeswingende publiek. Hoewel heel divers van karakter en repertoire vielen alle drie de bands goed in de smaak in de sfeervol verlichte zaal.

BigBand Boxtel hoopt in de toekomst vaker van deze avonden mee te mogen maken. Zowel in onze eigen Tijberzaal als op bezoek bij collega BigBands.


8-1-2023 Nieuwjaarsconcert                          met ons Blaasbandje, het leerlingenorkest, de harmonie en Big Band Boxtel.

Een mooier feestje kun je je haast niet voorstellen om het nieuwe jaar muzikaal in te zetten. Een nieuw blaasbandje, Het leerlingenorkest met onder meer twee ontroerende en swingende liedjes met zangeres Laura Spruijt, het harmonieorkest met het eerste optreden onder leiding van Xavier Scheepers en een swingende uitnodiging van de Big Band (en al zijn solisten) om het feestje na de muziek nog even door te trekken naar de bar in de grote ontvangsthal van het Baanderherencollege.

Ons talrijk opgekomen publiek genoot overduidelijk van het gebodene en we mochten na afloop ook vele complimentjes ontvangen.