2-12-2023 Stapel op Sint

 

Nou is het natuurlijk geen Gildenbonds-evenement. Maar toch menen we elk jaar wel een aantal muziekpieten te herkennen.

ook dit jaar vermaakten ze winkel- en ander Boxtels publiek weer met hun muzikale pepernoten die door heel Boxtel werden uitgestrooid.

Toch ook heel fijn dat op zo'n manier een muzikaal steentje bijgedragen kan worden aan evenementen in de leefgemeenschap waar we met onze vereniging deel van willen uitmaken.

Daarmee is dan wel, los van repetities, ons muzikale jaar afgesloten. Volgend jaar hopen we weer zo'n mooi overzicht van onze activiteiten te kunnen presenteren.

 

 


26-11-2023 It's Still Autumn

tekst en foto's: Brabants Centrum

Seniorenorkest Buchestelle en Big Band Boxtel speelden zondag aanstekelijke dansmuziek. De bezoekers van It’s still autumn waagden zich niet meteen op de vloer van de Tijberzaal. Een glaasje ‘danselixer’ hielp blijkbaar.      Gaandeweg kwamen de luisteraars namelijk in beweging. Volgens dirigent .  Peter Spierings van Buchestelle, dat de middag opende, was schroom niet de enige reden dat in eerste instantie iedereen bleef zitten. Zijn orkest van 37 leden is zo groot, dat het aantal overgebleven danspartners beperkt was. Mogelijk had hij gelijk, want toen Big Band Boxtel, onderdeel van de Gildenbondsharmonie, met een twintigtal muzikanten optrad, gingen er meer en meer voetjes van de vloer. Wie liever niet danste, had genoeg om van te genieten. De orkesten strooiden met warme klanken. De afterparty werd verzorgd door het Strijpenhof Trio uit Liempde, genoemd naar de straat waar de drie muzikanten wonen. Zij sloten hun optreden af met de welbekende Sirtaki. Tijdens die wervelende Griekse dans stonden praktisch alle aanwezigen op de dansvloer.


28-10-2023 Meierijconcert

Wat een prachtig uitwisselingsconcert.

Onze gasten uit Den Dungen presenteerden een heerlijk gevarieerd programma, ook al was "dans" een groot verbindend thema tussen de werken die ze speelden. Tango, rituele dansen, klezmermuziek en een mooie latin suite van Alfred Reed, het kwam allemaal voorbij.  En werd met heel veel enthousiasme gespeeld.

Het publiek genoot volop.

Voor ons was dit concert een eerste aanzet op weg naar de Verrassende Ontmoetingen volgend jaar in Concertzaal Tilburg,  Mooi dat we naast oude bekenden Vasa en Martenizza ook het monumentale Mannin Veen van Haydn Wood en Give Us This Day van David Maslanka voor het eerst konden uitvoeren.

 

En na afloop bleef het nog lang gezellig omdat iedereen nog lekker wilde napraten over deze geslaagde avond.


6-7-2023 Baronijeconcert

Seizoensafsluiting door Harmonie en Leerlingenorkest.

Wat hadden we geluk met het weer. Een droge en lekker warme avond in een verder natte week. Prachtige gelegenheid om onze jubilarissen Wilma Franssen en Joop van Wijck in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.

Verder genoot het publiek ook van het leerlingenorkest dat een spannende zeereis maakte en van de harmonie die een gedeelte van het Bon(ds) Salon Concert herhaalde en dus ook saxofoniste Willeke van Liempt nog eens begeleidde in het speelse Valse Vanite van Rudy Wiedoeft,

Met dank aan de bewoners van de Baronije voor de uitnodiging en met name dank aan Maria die haar balkon spontaan opengooide voor onze trombone-sectie.


10-6-2023 Bon(ds) Salon Concert

Dorpsfeest Boxtel bij de Bon Salon Spiegeltent

Nondepie wat was het een warm concert. En dan hebben we het niet alleen over de temperatuur op 10 juni 2023, maar ook over de ontvangst door de mensen van Het Boxtels Dorpsfeest en over de reacties van het publiek. Ons BON(DS) SALON-CONCERT viel blijkbaar in goede aarde. 

Dank daarvoor, en natuurlijk ook dank aan Harry Hendriks voor je mooie liedjes en de prettige samenwerking en ook aan de andere solisten: Willeke van Liempt op saxofoon en trombonisten Bob van der Louw, Ton Hazenberg en Roy Maas. 


16-4-2023 HEEL DE BONDS BAKT

Wat was het leuk om ons publiek nu eens niet alleen muzikaal te laten genieten.

De Gildenbondsmuzikanten hadden hun best gedaan en er stonden veel soorten en smaken taarten en gebak klaar om onze bezoekers  uit te laten kiezen.

En ook muzikaal kwam dat publiek blijkbaar aan hun trekken. Dank jullie wel voor alle complimenten die we mochten ontvangen voor de uitvoeringen van Martenizza van Swerts, VASA van Suner Oriola, de dansen van Khatchaturian en de Starwars Saga van Williams in een arrangement van Johan de Meij.

Aan de gezellige nazit te zien waren het concert, het gebak en de klets achteraf bij iedereen wel goed gevallen.

 


1-4-2023 A-MEEZING DISNEY CONCERT     

Ons Leerlingen On Stage Orkest gaf samen met de bandjes en de zangers en dansers van Angela's Project van de Angelaschool een kleurrijk concert waarbij een stampvolle zaal kon genieten en meezingen met bekende liedjes uit Jungle Book, Vajana, Elsa en andere Disney-favorieten.

Dirigent Mari van Gils leidde het programma in goede banen en Floor de Wild sprak de verbindende teksten. Inge Storms kreeg de hele zaal aan het "boomwacken" met een doe-maar-mee versie van Hakuna Matata.

Veel dank aan meneer Abel en alle andere medewerkers aan dit geslaagde festijn.

En ook de instrumentenmarkt na afloop van het concert bleek erg in trek.

Zowel jong als ook wat minder jong zette graag de lippen aan een mondstuk. Klarinetten, fluiten, trompet of trombone: elk instrument werd enthousiast door een Gildenbondsmuzikant gedemonstreerd of bij een bezoeker aan de mond gezet. 

Vaak werd meer dan een instrument "geproefd' en sommige aspirantmuzikanten draaiden zelfs het hele circuitje af zodat het in de grote hal van het Baanderherencollege nog lang gezellig druk bleef.

De popcorn die geserveerd werd was door iedereen dan ook meer dan verdiend. 

Bij de Gildenbondsharmonie kan jong en oud zich trouwens altijd aanmelden voor een gratis proefles:

info@gildenbonds.nl


11-3-2023 BigBand Party

 

Er was een BigBand Party beloofd en een PARTY was het: onze Big Band Boxtel ontving NightCats BigBand en BigBand Gorcum in onze eigen Tijberzaal en de drie bands met elk hun eigen repertoire en karakter zorgden voor een swingend klankfestijn dat zeker voor herhaling vatbaar is.

En niet allen OP het podium was de sfeer erg goed, ook VOOR het podium werd naast een drankje en een knabbeltje heerlijke van de muziek genoten door het zachtjes meeswingende publiek. Hoewel heel divers van karakter en repertoire vielen alle drie de bands goed in de smaak in de sfeervol verlichte zaal.

BigBand Boxtel hoopt in de toekomst vaker van deze avonden mee te mogen maken. Zowel in onze eigen Tijberzaal als op bezoek bij collega BigBands.


8-1-2023 Nieuwjaarsconcert                          met ons Blaasbandje, het leerlingenorkest, de harmonie en Big Band Boxtel.

Een mooier feestje kun je je haast niet voorstellen om het nieuwe jaar muzikaal in te zetten. Een nieuw blaasbandje, Het leerlingenorkest met onder meer twee ontroerende en swingende liedjes met zangeres Laura Spruijt, het harmonieorkest met het eerste optreden onder leiding van Xavier Scheepers en een swingende uitnodiging van de Big Band (en al zijn solisten) om het feestje na de muziek nog even door te trekken naar de bar in de grote ontvangsthal van het Baanderherencollege.

Ons talrijk opgekomen publiek genoot overduidelijk van het gebodene en we mochten na afloop ook vele complimentjes ontvangen.