Bij de Gildenbondsharmonie kun je spelen op diverse niveaus en in verschillende muziekstijlen.

Het traject dat je kunt volgen als je op een instrument begint verloopt meestal als volgt:

  • Afhankelijk van aanleg en inzet, kun je na een paar weken les aansluiten bij ons Blaasbandje. Dat speelt eenvoudige stukjes waar aandacht is voor samenspel en klankvorming.

Ook worden voor het Blaasbandje regelmatig mogelijkheden voor kleine optredens gezocht, meestal in verenigingsverband.   

  • Gemiddeld na 2 jaar wordt het A-diploma behaald en kan doorgeschoven worden naar het Leerlingenorkest. Daar worden al echte orkestwerkjes gespeeld, naast musical-melodieën en bekende popliedjes. Het leerlingenorkest treedt een aantal keren per jaar op: samen met andere leerlingenorkesten of op verenigingsconcerten, maar ook zelfstandig.
  • Na weer gemiddeld 2 jaar wordt dan het B-diploma behaald en kan aangesloten worden bij het harmonieorkest of bij BigBand Boxtel.

Als je al les hebt gehad of al langer een instrument bespeelt kun je misschien ook meteen instromen in een van onze orkesten of ensembles. Stel je gerust voor en laat ons weten waar je naar op zoek bent.

In Boxtel is geen muziekschool meer waar lesgeven centraal geregeld wordt. Maar de Gildenbondsharmonie wil je graag helpen met het vinden van de juiste leraar of met je overleggen als je op zoek bent naar samenspeelmogelijkheden.   

Voor lessen maak je in principe zelf afspraken met een leraar, wij stellen je graag voor aan de leraren waar wij mee samenwerken.

Kosten kunnen per leraar verschillen, maar ga uit van 36 lessen per jaar en een prijs per uur van ongeveer 40 euro (voor leerlingen tot 21 jaar vrij van BW). Eventueel komen daar nog reiskosten bij.

Beginnende leerlingen kunnen 20 of 30 minuten les krijgen en zeker in het begin kan dat ook in duo’s of trio’s gebeuren zodat de kosten per leerling een stuk omlaag gaan.

Voor leerlingen tot 18 jaar is er in Boxtel ook een vouchersysteem waarbij de gemeente dan 200 euro per jaar aan de leskosten bijdraagt.  

De contributie per jaar en andere bijdragen:

Leerlingen tot 18 jaar                   100 €,                Studenten                                         175 €

Volwassenen                                  200 €

Onze leden kunnen ook een instrument lenen van de vereniging:                            50 €

Voor meer informatie: info@gildenbonds.nl