7-4-2024 Verrassende Ontmoetingen Concertzaal Tilburg

Altijd fijn om in die prachtige Concertzaal in Tilburg te mogen spelen. In het kader van de Verrassende Ontmoetingen mochten wij samen met Harmonie O&U Goirle optreden en ook allebei, voor een enthousiast publiek hetzelfde slotwerk uitvoeren: Give Us This Day van David Maslanka. 

Bij ons verder op het programma: Cerulean Overture van Julio Domingo, Mannin Veen van Haydn Wood en Fete Dieu a Seville van Isaac Albeniz.

OP zo'n middag weet je weer waarvoor je het doet,

23-3-2024 VERDWENEN GEBOUWEN IN HARMONIE

Samen met Bibliotheek Boxtel en Heemkunde Boxtel gaven we een concert in het kader van MUBO's Samen op Stap In Cultureel Boxtel.

En net als vorig jaar bij ons Bonds Salon Concert deed Harry Hendriks een stevige duit in het muzikale zakje. Marlies Germanus vertelde verhaaltjes van Nel van Doorn en Christ van Eekelen zorgde voor de bijbehorende beelden.

Het talrijke publiek genoot met volle teugen van ons programma (Mannin Veen, Cerulean Overture, Fete Dieu a Seville en Give Us This Day), maar ook van de leuke, verzonnen, verhalen met bijbehorend beeld, Maar zeker ook van de liedjes van Harry.

Zijn Boxtelse versie van Het Dorp mag daarbij wel een hoogtepunt worden genoemd.

Brabants Centrum vond er dit van: herinneringen-ophalen-aan-oud-boxtel-met-muziek-gildenbondsharmonie

20-01-2024 NIEUWJAARSCONCERT

Zoals elk jaar openden ook dit jaar alle geledingen van de Gildenbondsharmoniehet  jaar muzikaal met ons Nieuwjaarsconcert.

Dat gebeurde deze keer in een geheel vernieuwde en opgefriste Tijberzaal.

De leerlingen openden met het Blaasbandje en het Leerlingen-orkest, allebei onder leiding van Roel van der Sloot.Dit was de laatste keer dat het Blaasbandje in deze samenstelling speelt, want alle muzikanten zijn gepromoveerd naar het leerlingenorkest.

De Big Band had voor deze keer bewust gekozen voor standaard bigband en swing repertoire waarbij maar liefst 12 muzikanten het solistenstokje van elkaar overnamen. 

De Harmonie sloot af met geheel nieuw repertoire waarbij naast de Cerulean Overture van Domingo, veel plaats was voor heerlijke lichtere muziek als een paso doble, een leuke wals en een pittige mars. Zoals beloofd: een bruisend concert.